donderdag 25 augustus 2011

Weer een plaatsje gevuld in de kast.


Vandaag aangekomen: twee echt oude zadeltasjes van Brooks waarvan één gevuld met (waarschijnlijk) origineel materieel.


Het ronde tasje draagt geen datum. Het is dus gissen hoe oud het zou zijn. Het komt in elk geval al voor in de Brooks-catalogus van 1920. Maar ook in die van 1950. Dus ja, het is wel redelijk oud, maar precies... weet ik het niet.

Het tweede tasje is wel iets bijzonders: het is niet rechthoekig. Er zit een schuine zijde aan, om het tasje aan de buis onder het zadel te bevestigen. Dit had ik nog nooit gezien. Gedateerd 1943. Van den Oorlog dus, en dat maakt het toch wel speciaal voor mij.
De bovenklep is wel een beetje doorgesleten. De plooien zijn langs de binnenkant een beetje ingesneden, om het openen te vergemakkelijken. Maar daar is het leder dus dunner, vandaar de scheur.Bij het gereedschap zitten net die stukken die ik nog kon gebruiken bij het sleutelen aan oude Raleighs: om de trapas los te schroeven zonder die met een griptang te beschadigen, en een steeksleutel om de assen op de juiste spanning te zetten.

De lepels om banden te monteren zijn van het merk Dunlop. Geen idee of ze origineel zijn, maar oud en mooi zijn ze in elk geval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten