maandag 1 april 2013

Tour d' amis: episode 1

Fietsen is leuk. Maar ik heb er toch altijd graag een doel bij. Zomaar een rondje is toch maar niks. 

Vandaar dat ik het plan heb opgevat om een "Tour d' amis" te doen: mensen die zich vrienden of vriendinnen noemen per fiets gaan opzoeken. Zonder voorafgaande verwittiging. Ah ja, want als ze dan niet thuis zouden zijn, dan zou ik ook niet gaan fietsen! Dus de kans bestaat dat ik voor een gesloten deur kom te staan. 
Niet erg, want dan heb ik tenminste mijn kilometers afgemaald. Toch een perfecte combinatie, niet?

Alhoewel de lente op zich laat wachten, besluit ik op paasmaandag (5 °C, strakke noordoostenwind maar zonnig) toch maar de eerste visite te proberen. Laat mij deze vriend Walter noemen. Ik heb Walter ondertussen bijna twee jaar niet meer gezien. Vroeger zag ik hem minstens eenmaal per maand, en hadden we altijd goede babbels. Hij is als een vaderfiguur voor mij, want hij heeft altijd wijze raad voor elk probleem. Het hoeft zelfs geen probleem te zijn!

Hij woont in Berendrecht. Dat is ten noorden van de Antwerpse haven, bijna tegen de Nederlandse grens.

Via het knooppuntennetwerk, de uitvinding van de eeuw, stippel ik de heenroute uit door het havengebied. De terugweg doe ik via de bewoonde wereld van Hoevenen, Kapellen, Ekeren en dan terug in Antwerpen.

Ingepakt voor zon en wind!

De uitverkoren fiets is vandaag mijn Franse randonneur. Die is ideaal voor de lange rechte stukken in de haven. Blijkbaar liggen de meeste bedrijven stil door het paasweekend, want ik heb de weg voor mij alleen (en een paar andere zotte fietsers die zich met dit weer toch buiten wagen).


Nietig fietsje tegenover grote mast.

Een klein beetje beroepsmisvorming mag wel, en daarom bekijk ik de affiche die aan een bedrijfspoort hangt. Tussen de bedrijven word ik getrakteerd op allerlei geurtjes, lekkere en net iets minder lekkere. Het aroma van een waterzuiveringsinstallatie is niet erg fijn. De chemische geur van fenolen ook niet. Op een gegeven moment ruik ik wel de geur van gekookte pasta. Zou daar ergens een refter zijn geur naar buiten blazen?? Ik zou het toch niet vertrouwen...


Oud en nieuw samen: de Eenhoornmolen eenzaam tussen de chemische bedrijven.

Road interrupted (geen nood, gewoon 5 minuten geduld hebben).


Doel 1 tot 4 in zicht!

Is dit een haven of een kleuterspeeltuin?? Als er hier eentje ontploft... dan ben ik de pijplijn uit!

Niet nader genoemde chemiereus.

Ik heb geluk: Walter is thuis! We hebben een gezellige babbel die natuurlijk veel langer duurt dan ik gepland had, maar ik mag mij na 2 jaar niet door één of andere planning laten tegenhouden. Vriendschap is meer waard dan een fietsrit.

De terugrit verloopt zoals gepland. De knooppunten hebben hun werk weer uitstekend gedaan! De randonneur ook: hij mag er 77 km bij tellen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten