vrijdag 25 oktober 2013

Weer een stapje dichter (naar de perfectie)

Bon, dan rij je een paar dagen rond met je nieuwe randonneur (tot mijn grote tevredenheid overigens!), en dan zie je weer dingen die kunnen worden veranderd. Verbeterd. Geperfectioneerd.

Ik had dan wel originele remblokjes van Mafac gemonteerd, maar men kon mij vanop 500 meter horen remmen! Piepen als zot! En de velgen kregen al meteen een vuile zwarte streep op het remvlak. 

Ik had al eens gelezen over remblokjes van Kool-stop. Die zouden beter remmen, en ook de velg wat meer sparen. En de leuke zalmkleur is een meegenomen detail. Deze fiets mag een beetje uit de band springen.


Zoals zovele malen brachten mijn Belgische zoektochten niets op, en was ik weer genoodzaakt om mijn heil te zoeken bij Marten van M-gineering in het verre Friesland. Daar lagen ze gewoon op het rek op mij te wachten.


Qua maatvoering zijn ze gewoon perfect: gewoon in de houder schuiven, en klaar!Tijdens de eerste proefrit lieten ze nog wat geluid horen. Misschien deden ze dat om mij niet te hard te bruskeren? 

In elk geval had ik na een paar ritten redelijk veel geluidloze remkracht. Niet te vergelijken met de Magura HS33 op mijn Cannondale, maar genoeg voor een normale rijstijl.Op de voorrem had ik al een verstelschroef kunnen monteren om de remkabel makkelijk aan te spannen, maar voor de achterkant had ik nog geen aanpassing gedaan. Zo 'n regelboutje is toch makkelijk om de remmen los te maken.

Ik zag op internet dat Surly een heel mooie minimalistische kabelstopper in zijn gamma heeft. En L' Expres in Antwerpen zou een Surly-dealer zijn? Makkelijk, één telefoontje zou volstaan. 

Even diep ademhalen (die van L' Expres zijn nogal arrogant: als je er niet meteen 3000 euro achterlaat, ben je geen vriendelijk woord waard. En zelfs dan weet ik het nog niet: ik heb er nog geen fiets gekocht) en dan maar het nummer getikt.... Ik vraag op mijn vriendelijkst naar die kabelstopper, en krijg meteen te horen dat ze die (natuurlijk) niet op voorraad hebben, en dat ze voor zoiets kleins ook niet meteen gaan bestellen. En als ze dat al zouden doen, is er een levertermijn van toch wel een paar weken.
Na dat antwoord kan ik ook niet meer vriendelijk zijn, en ik meld kortaf dat ik het op internet weet te vinden, en dat ik het dan daar wel zal bestellen.
Man, ben ik blij dat ik niet meer in die winkel moet zijn... Alles op mijn Cannondale is zodanig aangepast dat ik in elke fietswinkel terecht kan.

Een paar klikken verder op mijn computer is het al beklonken: de kabelstopper komt rechtstreeks uit Nederland hierheen, van de jongens van Singlespeed.nl.
Vriendelijke kerel (altans per mail), en drie dagen later is het kleinood geleverd! Hieronder is de halve paperclip al gemonteerd. Ik vind het mooi, gestileerd, minimalistisch, en ook nog functioneel. Weer een stapje dichter richting perfectie!Zo weet ik weer even niets meer dat nog kan/moet verbeterd worden. 

Now.... just ride! Als het weer het nog een beetje toelaat...

1 opmerking: