dinsdag 29 juli 2014

Brompton upgrade


Na goed 1.500 km met mijn Brompie keek ik eens terloops of de ketting nog in orde was. Dat leek mij met deze kilometers en het feit dat de ketting altijd goed onderhouden was niet echt een probleem te zijn.

Het was dus verschieten toen ik het ketting-meet-apparaat op de SRAM-ketting legde: ze was compleet uitgerokken!! Aan het alu kettingblad aan de voorkant was niets te zien, maar het achterste tandwiel - nochtans in staal - begon al wat dun te worden. 

En wat ik al vreesde, gebeurde: na een kettingwissel sloeg de nieuwe ketting door op het achterste tandwiel.

Telefoontje naar een van de grotere fietshandels in Antwerpen, gespecialiseerd in Brompton: neen meneer, dat tandwiel is niet in voorraad... Twee weken levertermijn. 
Zal ik nog eens beginnen over die sukkels van Belgische fietshandels?? Neen, ik doe het dit keer niet.

Een andere grote fietshandel had het gelukkig liggen, dus vlug daarheen.


Een beetje bling bling mag wel eens, vond ik, toen ik de gouden KMC-ketting van mijn racefiets erop monteerde. Dat is nu eens een ketting zie! Veel beter dan die Sram-brol. Dat komt er niet meer op.Nu ik het achterwiel er toch af had, maakte ik van de gelegenheid gebruik om derailleur enz. eens grondig te reinigen.Daarna eens een ander zadel (B17 green) dat ik nog had liggen, en nieuwe, betere vouwpedalen. De originele pedalen waren echt brol: na een keer een mijnterril te zijn opgereden, stond de vouwpedaal krom. De rechter vaste pedaal is een hoop plastiek die helemaal niet goed ronddraait.
Ik begrijp niet waarom men zo 'n rommel zet op een fiets die moet doorgaan als de referentie onder de vouwfietsen. Maar goed, upgraden is soms fun!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten